Belajar tanpa henti

untuk menuntut ilmu, tidak pernah kenal usia.. baik muda mahupun tua.. selagi ilmu itu boleh dituntut, tidak salah untuk menimba nya.. tapi, ramai antara mereka menuntut ilmu tapi tidak beramal.. saya juga tidak terkecuali.. kalau ilmu yang kita belajar semasa menuntut di kolej, politeknik mahupun di universiti, kebanyakannya, tidak guna dalam kehidupan realiti.. hanya sesetengah…

kesedaran sivik

Rasa hormat/respect Ramai yang nak hormat diri dia.. tapi, pernah tak dia fikir, dia hormat pada orang lain tak? kadang-kadang dia sendiri terlupa, sebenarnya, dia sendiri tak hormat pada orang lain tapi dengan harapan orang lain nak hormat pada dia.. memang takla.. sebab, dia tak pernah memberi, macam mana dia nak terima.. Nak kaya dan…

Learning is part of success route

Keep on learning.. whether you are young or getting older, every process of life need you to learn new thing.. no need to be ashamed if you don’t have any knowledge about it, but if you are willing to learn new thing, no one will be your obstacle unless you are..  Keep down your ego,…

Kembara ke Ho Chi Minh Jun 2014

Trip ke Ho Co Minh masa ni, best la jugak. Sebab tour guide nya friendly dan easy going. Kebanyakan pelancong tanya nak shopping kat mana, sedangkan baru je sampai kat Ho Chi Minh.. (n_n) Biasalah tu.. tapi, kami pergi tour dulu, barulah check in hotel dan malam tu sambung balik jalan-jalan kat pasar.. Jangan lupa…

Kembara ke Aceh Jan 2015

Trip masa ni banyak sangat kesulitannya. Macam-macam ragam dan kerenah. Hanya mampu tersenyum dan tersengih ja.. Sebab masa ni semua yang pergi golongan dewasa dan warga emas.. (n_n) semua itu pengalaman..

Kembara ke Seoul Jeju 25 Oct – 31 Oct 2014

Untuk musim luruh, biasanya ada 2 trip akan ke Seoul. Satu akan ke Seoul sahaja, manakala satu lagi akan ke Seoul Jeju. Harga nya pun lebih sedikit daripada Seoul biasa, sebab kos penginapan dan kos penerbangan domestik dari Gimpo Airport ke Jeju.. Nak dijadikan cerita, oleh kerana group Seoul Jeju tidak ramai sangat, jadi, kami…

Kembara ke Turkey 14 Mac – 22 Mac 2015

The very last trip for me.. (n_n) Perjalanan dari satu destinasi ke destinasi yang lain sangatlah jauh.. sebab ┬átravel dalam bas, ada tempat yang ambil masa lebih kurang 10 jam perjalanan, nasib baik ada tempat rehat. jadi dalam 3 jam perjalanan, kami akan berhenti rehat.. haha.. yang paling best, sikit-sikit tidur, sikit-sikit tidur.. (n_n) tak…

Kembara ke Beijing 10 Mei – 16 Mei 2013

  Perjalanan ke satu destinasi ke destinasi tak ada lah jauh sangat, tapi bolehla..Cuma bila jalan-jalan dalam istana dia, memang akan dimaklumkan yang pintu masuk dan pintu keluar lain.. hehe.. jadi, orang yang tak larat nak jalan, takleh tunggu kat depan, still kena jalan jugak, walaupun lambat.. (n_n) masa ni, musim panas.. tapi takde la…

Kembara ke Seoul April 2014

Pulau Nami Masa ni, musim sejuk kalau tak silap.. Bila musim sejuk kat Seoul ni, angin dia rasa sampai ke tulang. Hehe.. maksudnya tu, angin musim sejuk la.. hehe.. jadi, disyorkan untuk memakai sarung tangan dan shawl.. untuk ke Pulau Nami, kita kena naik feri je.. Ambil masa 5 minit je perjalanan nya.